Gent-Samen-Solidair-logo

Wij doen mee, jij toch ook?

Project

Woondroominitiatief

Woondroominitiatief van Een Hart Voor Vluchtelingen vzw en Woongift vzw

EHVV en Woongift werkten tot op heden enkel met vrijwilligers die het woningzoeken/wonen ondersteunen. Dit heeft zijn grenzen. Ter ondersteuning van deze werking kregen de vzw’s het aanbod van Stad Gent om gedurende 1 jaar assistentie te krijgen van een professionele medewerker: van december 2022 t.e.m. december 2023. Die persoon zal, naast het woningzoeken, ook onderzoeken en in kaart brengen hoe middenveldsorganisaties en Stad Gent elkaar kunnen ondersteunen op dit vlak.

We dromen ervan om een heus vernieuwd Wooncafé op poten te zetten, waarbij vrijwilligers en professionele medewerkers op haalbare manier zowel (potentiële) huurders als (potentiële) eigenaars ondersteunen. Dit is een groots project, dat ook tijd en middelen vraagt als we er iets duurzaams van willen maken. We zijn gestaag de eerste stenen aan het leggen hiervoor. 

Wat betekent dit voor cliënten en doorverwijzers?

  • We moeten nog een beetje onze weg zoeken in de manier van aanpak én omdat we een intensieve begeleiding nastreven, gebeurt de aanmelding via vaste partners en is de instroom nog druppelsgewijs. Telkens er tijd en ruimte vrijkomt, kan er een nieuwe cliënt instromen. 
  • Om die reden vragen we om géén mensen door te verwijzen. Indien hier verandering in komt, dan gaan we hier tijdig en gericht over communiceren. Gelieve hiermee rekening te houden.

Vrijwilligerswerk binnen dit project?

 Wil je mee je schouders zetten onder dit project? Meer info bij Gezocht

Oproep! Huizen gezocht

Zien jullie woningen/appartementen/studio’s te huur uithangen? Of nog beter: Kennen jullie vrienden, buren, familie… die een woning willen verhuren via dit warm woondroominitiatief? Stuur een mail naar wooncafe.ehhv@gmail.com met de contactgegevens van potentiële verhuurders/woningen. Of whatsapp een foto van het uithangbord en het adres naar 0486 111 930. 

Nog niet gevonden en dus

Gezocht

Het bieden van noodhulp is een fundamentele pijler. Om die noodhulp te bieden, zijn we op zoek naar:

Een antwoord op

Veelgestelde vragen

Het bieden van noodhulp is een fundamentele pijler van de deelorganisaties. Maar het opzetten van nieuwe projecten die toewerken naar een structurele oplossing vinden we minstens even belangrijk. Zolang het nodig is zetten we in op het aanbieden van individuele noodhulp, toch wordt dit steeds ingebed in een breder ondersteuningskader.

Gent Samen Solidair vzw en Kras vzw werken hiervoor samen met Stad Gent. Via volgende link vind je snel welke dienst er in jouw buurt is: voedselhulp in Gent. 

We gaan er absoluut niet mee akkoord dat mensen die beroep doen op (nood)hulp worden gezien als sukkelaars. Integendeel. Telkens opnieuw ontmoeten we zeer veerkrachtig, talentrijke mensen die mee willen bouwen aan een solidaire maatschappij. Veel van de mensen die hulp ontvangen, geven ook veel. Vaak zijn ze ook zeer actief als vrijwilliger.

In samenwerking met heel wat partnerorganisaties ijveren we voor een rechtvaardige wereld. Sommige campagnes trekken we mee zelf; bij andere sluiten we aan.