Gent-Samen-Solidair-logo

Wij doen mee, jij toch ook?

Organisatie

Woongift Gent

“Er is een wooncrisis en dus een tekort aan woningen.” Dat is een open deur intrappen. “Er staan veel sociale woningen leeg.” Dat is ook overduidelijk.

Wat zou het opleveren als je die twee combineert? Hoe simpel kan het zijn? Enkele jaren terug stampte Rudi  Van Landeghem deze organisatie uit de grond. Rudi is helaas plots overleden. Een kleine groep mensen stelt echter alles in het werk om Woongift Gent terug op te bouwen.

Activiteiten

Woongift Gent wil leegstaande sociale woningen (in afwachting van grondige renovatie door de sociale huisvestingsmaatschappij) terug bewoonbaar maken / bewoonbaar houden.

Via Woongift worden op dit moment 3 woningen worden ingezet als tijdelijke huisvesting (in het jargon noemt dit “doorgangswoning”). Met een beperkt budget worden de huizen opgeknapt. Maar daar stopt het niet. De personen die er tijdelijk wonen, worden ook ondersteund, of door  de woonbegeleiding van een collega-organisatie, of door de mensen van Woongift vzw zelf. Na die tijdelijke bewoning helpt Woongift ook bij het zoeken naar een duurzame woonst.