Gent-Samen-Solidair-logo

Wij doen mee, jij toch ook?

Organisatie

Sociaal 9050

Sociaal 9050 is ‘geboren en getogen’ in Ledeberg. Al sinds 1995 is de werking een belangrijke knooppunt in het sociale weefsel van deze Gentse deelgemeente.

“Iedereen doét ertoe.” Via haar werking wil Sociaal 9050 mensen de nodige ondersteuning bieden, ontmoetingsactiviteiten organiseren en (terug) het nodige vertrouwen bieden om volwaardig mee te participeren in de maatschappij. Niemand mag uit de boot vallen.

Activiteiten

  • Sociaal 9050 organiseert wekelijks een voedselbedeling die doorgaat op maandag in de Langestraat 127 (Ledeberg). Zowel aan de voedselbedeling zelf als bij de ganse logistieke medewerking werkt een trouwe groep vrijwilligers enthousiast mee. Er wordt daarbij zorg gedragen voor elkaar en mensen leren er opnieuw hun talenten kennen en inzetten.
  • Ook de bezoekers van de voedselbedeling vormen een hechte groep. Op maandag wordt dan ook vaak gezellig gebabbeld met elkaar en helpen mensen elkaar waar mogelijk.
  • Sociaal 9050 is een actieve partner in Ledeberg. Hun ‘sociale CV’ is intussen eindeloos: jaarlijkse buurtontbijten, aftertnoon tea, soepbedelingen, straatfeesten, concerten…

Zoek je voedselhulp in Ledeberg? Ga op maandagmorgen eens langs in de Broederij. Op de site van Stad Gent vind je ook meer info over noodhulp in Gent.