Gent-Samen-Solidair-logo

Wij doen mee, jij toch ook?

Organisatie

De Rode Lotus

Wie De Rode Lots zegt, denkt misschien aan een mooie Aziatische bloem. In de wijk De Brugse Poort verwijst De Rode Lotus naar een enthousiaste groep ‘bloemen van mensen’, waarvan de oprichtster prachtig rood haar heeft. Toevallig?

Activiteiten

  • Weggeefwinkel: Op de site van de Meubelfabriek (Meibloemstraat) vind je de weggeefwinkel/doorgeefwinkel.
    De weggeefwinkel is een ontmoetingsplek. De kinderen, vrijwilligers, en bezoekers van de winkel leren er nieuwe mensen kennen, slaan een praatje met buren waarbij het contact anders zeer vluchtig is. In de weggeefwinkel kan je al snuisterend op het gemak andere mensen ontmoeten. De weggeefwinkel is een plek waar iedereen welkom is. Mensen komen er om iets te geven of mee te nemen, om de gezelligheid van de schattenjacht of om een koffie te drinken. “De weggeefwinkel geeft ons ook de kans om het contact tussen de buurtbewoners onderling te verbeteren. We hopen met deze winkel een divers publiek te bereiken, zodat buurtbewoners & kinderen van verschillende origine elkaar beter leren kennen.”

  • Voedselbedeling: Op vrijdag vanaf 10u tot 13u is er voedselbedeling. De ruimte wordt zo ingericht dat er ook daar plaats is voor een gezellige babbel en ontmoeting.

Zowel in de weggeefwinkel als in de voedselbedeling komen er veel mensen langs die een duwtje in de rug nodig hebben of ook vragen rond werk, sociale administratie, huisvesting… De vrijwilligers verwijzen dan door naar de reguliere diensten die deze vragen mee kunnen opnemen.

Zoek je voedselhulp in Ledeberg? Ga op maandagmorgen eens langs in de Broederij. Op de site van Stad Gent vind je ook meer info over noodhulp in Gent

 Wil je mee je schouders zetten onder dit project? Meer info bij Gezocht