Gent-Samen-Solidair-logo

Wij doen mee, jij toch ook?

Gezocht

De Rode Lotus: Winkelmedewerker

Taakomschrijving

 • De winkel is open op dinsdag en zaterdag (ganse dag). Op één van deze twee dagen of op beide dagen werk je mee in de winkel.
 • Wanneer je een engagement opneemt als medewerker, zorg je ook dat je tijdig en meestal aanwezig bent. Uiteraard is het mogelijk dat je eens niet kan komen; maar dit moet dan correct en tijdig gecommuniceerd worden.
 • Je bent een van de aanspreekpersonen in de winkel en je zorgt er mee voor dat zowel bezoekers als vrijwilligers zich welkom voelen.
 • Je krijgt/neemt verantwoordelijkheid om met het kassasysteem te leren werken, uiteraard krijg je hier de nodige begeleiding bij. Het meegeven van specifiek, extra gratis noodhulpgerief wordt geregistreerd in een IT – Tool. Als winkelmedewerker doe je dit ook.

Vaardigheden / vereisten

 • Een zeer goede kennis Nederlands
 • Stiptheid en nauwkeurigheid
 • Een onwrikbaar geloof in de kansen die een project als dit biedt.
 • Kunnen samenwerken met andere vrijwilligers.
 • Flexibele ingesteldheid

Wat bieden we?

 • Je komt terecht in een organisatie en netwerk dat reeds gedurende vele jaren ervaring heeft in het ondersteunen van nieuwkomers. Een vrijwilliger/coördinator is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Op die manier is er informele opvolging.
 • De Rode Lotus maakt deel uit van het netwerk Gent Samen Solidair en krijgt via deze weg op regelmatige basis vormingsaanbod dat – bij nood en interesse – ook openstaat voor vrijwilligers van De Rode Lotus.
 • De vrijwilligersploeg van De Rode Lotus is een hartelijke groep mensen die ook graag eens samen een potje koffie/tasje thee drinkt. Die informele dankbaarheid en samenwerking warmt je meteen op.

 

Interesse?

Stuur een mailtje naar derodelotus@outlook.com, met vermelding ‘vrijwilliger winkelmedewerker’.

Bellen naar Christine kan ook: 0479 79 89 69.

Een antwoord op

Veelgestelde vragen

Het bieden van noodhulp is een fundamentele pijler van de deelorganisaties. Maar het opzetten van nieuwe projecten die toewerken naar een structurele oplossing vinden we minstens even belangrijk. Zolang het nodig is zetten we in op het aanbieden van individuele noodhulp, toch wordt dit steeds ingebed in een breder ondersteuningskader.

Gent Samen Solidair vzw en Kras vzw werken hiervoor samen met Stad Gent. Via volgende link vind je snel welke dienst er in jouw buurt is: voedselhulp in Gent. 

We gaan er absoluut niet mee akkoord dat mensen die beroep doen op (nood)hulp worden gezien als sukkelaars. Integendeel. Telkens opnieuw ontmoeten we zeer veerkrachtig, talentrijke mensen die mee willen bouwen aan een solidaire maatschappij. Veel van de mensen die hulp ontvangen, geven ook veel. Vaak zijn ze ook zeer actief als vrijwilliger.

In samenwerking met heel wat partnerorganisaties ijveren we voor een rechtvaardige wereld. Sommige campagnes trekken we mee zelf; bij andere sluiten we aan.

Wil je meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

We houden je op de hoogte van onze projecten, onze (net)werking, overleg met de overheid en allerlei belangrijke informatie.