Gent-Samen-Solidair-logo

Wij doen mee, jij toch ook?

Gezocht

EHVV: Speurneuzen Woondroominitiatief

Taakomschrijving

 • Er zijn steeds minder betaalbare panden op de private huurmarkt. Als we moeten wachten op een forse toename van sociale huisvesting, dan gaan we nog lang moeten wachten (ook al weten we dat Stad Gent het mogelijke doet om hierop in te zetten).
 • Via Stad Gent zijn er personeelsmiddelen beschikbaar om bij Een Hart Voor Vluchtelingen 2 halftijds medewerkers te betalen die professioneel actief kunnen/mogen zijn met het zoeken naar woningen (en daarnaast ook nog wat andere opdrachten moeten vervullen).
 • Evenzo zijn we er ons van bewust dat er meer nodig is dan enkel ‘immowebsites uitpluizen). We zoeken naar enthousiaste vrijwilligers die met de nodige inventiviteit op een vernieuwende manier hierrond samen aan de slag wil gaan.
 • Concreet betekent dit dat je – met ondersteuning van een professioneel medewerker – je speurneus op ‘actief’ zet om effectief beschikbare panden te zoeken en/of om zaken uit te werken die het vinden van panden kunnen ondersteunen.
 • Indien dat nodig is en indien dat tot jouw mogelijkheden behoort, kan je ook het plaatsbezoek en het eerste contact met de huiseigenaar ondersteunen.

Vaardigheden / vereisten

 • Een zeer goede kennis Nederlands
 • Veel goesting en empathie om met nieuwkomers te werken. Een onwrikbaar geloof in de kansen die een project als dit biedt voor hun verdere toekomst in België.
 • Initiatief kunnen nemen
 • Kunnen samenwerken met andere vrijwilligers.
 • Flexibele ingesteldheid
 • Bijkomende vereiste: een uittreksel uit het strafregister van max. 1 maand oud (het vroegere “Bewijs van goed gedrag en zeden) : Model 2. Dit kan dit kosteloos online aanvragen bij Stad Gent.

Wat bieden we?

 • Je komt terecht in een organisatie en netwerk die reeds gedurende vele jaren ervaring heeft in het ondersteunen van nieuwkomers. Een professioneel medewerker is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Op die manier is er informele opvolging.
 • We werken een vormingskader uit die inspeelt op verschillende thema’s. Naar voorkeur kan de vrijwilliger hierop intekenen.
 • Het project is een ‘groeiproject’: Zonder de ambitie om heel groot te worden, hebben we toch een aantal ambities om de werking op latere termijn verder uit te breiden. Doorgroeien naar een meer coördinerende functie behoort tot de mogelijkheden als je hiertoe de vaardigheden en interesse hebt.

 

Interesse?

Stuur een mailtje naar info@ehvv.be met vermelding ‘vrijwilliger woondroominitiatief’.

Een antwoord op

Veelgestelde vragen

Het bieden van noodhulp is een fundamentele pijler van de deelorganisaties. Maar het opzetten van nieuwe projecten die toewerken naar een structurele oplossing vinden we minstens even belangrijk. Zolang het nodig is zetten we in op het aanbieden van individuele noodhulp, toch wordt dit steeds ingebed in een breder ondersteuningskader.

Gent Samen Solidair vzw en Kras vzw werken hiervoor samen met Stad Gent. Via volgende link vind je snel welke dienst er in jouw buurt is: voedselhulp in Gent. 

We gaan er absoluut niet mee akkoord dat mensen die beroep doen op (nood)hulp worden gezien als sukkelaars. Integendeel. Telkens opnieuw ontmoeten we zeer veerkrachtig, talentrijke mensen die mee willen bouwen aan een solidaire maatschappij. Veel van de mensen die hulp ontvangen, geven ook veel. Vaak zijn ze ook zeer actief als vrijwilliger.

In samenwerking met heel wat partnerorganisaties ijveren we voor een rechtvaardige wereld. Sommige campagnes trekken we mee zelf; bij andere sluiten we aan.

Wil je meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

We houden je op de hoogte van onze projecten, onze (net)werking, overleg met de overheid en allerlei belangrijke informatie.