Gent-Samen-Solidair-logo

Wij doen mee, jij toch ook?

Gezocht

Sociaal9050: administratief medewerker

Taakomschrijving

  • De werking van Sociaal9050 wordt voornamelijk opgebouwd met materiële giften. Sporadisch zijn er kleine subsidies.
  • Zowel voor de eigen werking als voor de donateurs is het belangrijk dat alle inkomsten en uitgaven op een correcte manier bijgehouden worden.
  • Samen met Margit volg je de boekhouding, briefwisseling, mails nauwkeurig op. Binnen het netwerk van Gent Samen Solidair zijn er mensen bij wie je terecht kan voor vragen hieromtrent.
  • Dit werk vraagt gemiddeld 2 à 4 u per week. Je kan zelf beslissen beslissen wanneer je dit doet, na afstemming met Sociaal 9050 natuurlijk.

Wat bieden we?

  • Je komt terecht in een organisatie en netwerk die reeds gedurende vele jaren ervaring heeft in het ondersteunen van mensen in een kwetsbare situatie. Margit is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Op die manier is er informele opvolging.
  • Sociaal9050 maakt deel uit van Gent Samen Solidair en krijgt via deze weg op regelmatige basis vormingsaanbod.
  • De vrijwilligersploeg van Sociaal9050 is een hartelijke groep mensen die ook graag eens samen een potje koffie/tasje thee drinkt. Die informele dankbaarheid en samenwerking warmt je meteen op.

 

Interesse?

Stuur een mailtje naar sociaal9050@hotmail.com , met vermelding ‘administratief medewerker’.

 

Een antwoord op

Veelgestelde vragen

Het bieden van noodhulp is een fundamentele pijler van de deelorganisaties. Maar het opzetten van nieuwe projecten die toewerken naar een structurele oplossing vinden we minstens even belangrijk. Zolang het nodig is zetten we in op het aanbieden van individuele noodhulp, toch wordt dit steeds ingebed in een breder ondersteuningskader.

Gent Samen Solidair vzw en Kras vzw werken hiervoor samen met Stad Gent. Via volgende link vind je snel welke dienst er in jouw buurt is: voedselhulp in Gent. 

We gaan er absoluut niet mee akkoord dat mensen die beroep doen op (nood)hulp worden gezien als sukkelaars. Integendeel. Telkens opnieuw ontmoeten we zeer veerkrachtig, talentrijke mensen die mee willen bouwen aan een solidaire maatschappij. Veel van de mensen die hulp ontvangen, geven ook veel. Vaak zijn ze ook zeer actief als vrijwilliger.

In samenwerking met heel wat partnerorganisaties ijveren we voor een rechtvaardige wereld. Sommige campagnes trekken we mee zelf; bij andere sluiten we aan.

Wil je meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

We houden je op de hoogte van onze projecten, onze (net)werking, overleg met de overheid en allerlei belangrijke informatie.