Gent-Samen-Solidair-logo

Wij doen mee, jij toch ook?

Gezocht

EHVV: Handige Harry’s en Harrietes Woondroominitiatief

Taakomschrijving

 • De harries en harriettes zijn de geknipte persoon voor het uitvoeren van kleine herstellingen of kleine installatiewerken: een kast helpen ineensteken, een lekkende kraan herstellen, een vijs in de muur draaien om een kader aan te hangen, de afvoer ontstoppen, een likje verf geven aan een kamer…
 • Je zorgt er mee voor dat de nieuwkomer in een fijne thuis woont waar hij zich geborgen voelt en vanwaaruit hij zich verder kan ontplooien. Het gaat om kleine klussen, maar het maakt een wereld van verschil.
 • Ook kan je aangeven welke werken je wel of niet ziet zitten. Elk heeft immers zijn specialisatie en interesses!
 • Het kan zijn dat er al eens twijfel is of een bepaald defect moet signaleert worden aan de huisbaas. Mensen in kwetsbare situaties zitten er bijvoorbeeld soms om verlegen om een defect te melden, uit angst voor negatieve gevolgen. Voor de huisbaas is het erg belangrijk om te voelen/te weten dat we een ploeg in huis hebben die kleinere defecten kan herstellen en die grotere defecten tijdig signaleert.

 

Vaardigheden / vereisten

 • Basishandigheid voor ‘huis-tuin-en-keuken-kluisjes’
 • Een zeer goede kennis Nederlands
 • Veel goesting en empathie om met nieuwkomers te werken. Een onwrikbaar geloof in de kansen die een project als dit biedt voor hun verdere toekomst in België.
 • Initiatief kunnen nemen
 • Kunnen samenwerken met andere vrijwilligers.
 • Flexibele ingesteldheid
 • Bijkomende vereiste: een uittreksel uit het strafregister van max. 1 maand oud (het vroegere “Bewijs van goed gedrag en zeden) : Model 2. Dit kan dit kosteloos online aanvragen bij Stad Gent.

 

Wat bieden we?

 • Je komt terecht in een organisatie en netwerk die reeds gedurende vele jaren ervaring heeft in het ondersteunen van nieuwkomers. Een professioneel medewerker is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Op die manier is er informele opvolging.
 • We werken een vormingskader uit die inspeelt op verschillende thema’s. Naar voorkeur kan de vrijwilliger hierop intekenen.
 • Het project is een ‘groeiproject’: Zonder de ambitie om heel groot te worden, hebben we toch een aantal ambities om de werking op latere termijn verder uit te breiden. Doorgroeien naar een meer coördinerende functie behoort tot de mogelijkheden als je hiertoe de vaardigheden en interesse hebt.

 

Interesse?

Stuur een mailtje naar info@ehvv.be met vermelding ‘vrijwilliger woondroominitiatief’.

Een antwoord op

Veelgestelde vragen

Het bieden van noodhulp is een fundamentele pijler van de deelorganisaties. Maar het opzetten van nieuwe projecten die toewerken naar een structurele oplossing vinden we minstens even belangrijk. Zolang het nodig is zetten we in op het aanbieden van individuele noodhulp, toch wordt dit steeds ingebed in een breder ondersteuningskader.

Gent Samen Solidair vzw en Kras vzw werken hiervoor samen met Stad Gent. Via volgende link vind je snel welke dienst er in jouw buurt is: voedselhulp in Gent. 

We gaan er absoluut niet mee akkoord dat mensen die beroep doen op (nood)hulp worden gezien als sukkelaars. Integendeel. Telkens opnieuw ontmoeten we zeer veerkrachtig, talentrijke mensen die mee willen bouwen aan een solidaire maatschappij. Veel van de mensen die hulp ontvangen, geven ook veel. Vaak zijn ze ook zeer actief als vrijwilliger.

In samenwerking met heel wat partnerorganisaties ijveren we voor een rechtvaardige wereld. Sommige campagnes trekken we mee zelf; bij andere sluiten we aan.

Wil je meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

We houden je op de hoogte van onze projecten, onze (net)werking, overleg met de overheid en allerlei belangrijke informatie.