Gent-Samen-Solidair-logo

Wij doen mee, jij toch ook?

Gezocht

De Rode Lotus: Boekhoudhulp

Taakomschrijving

 • De werking van de Rode Lotus wordt voornamelijk opgebouwd met materiële en financiële giften. Sporadisch zijn er kleine subsidies via bijvoorbeeld Stad Gent of via De Koning Boudewijnstichting.
 • Zowel voor de eigen werking als voor de donateurs is het belangrijk dat alle inkomsten en uitgaven op een correcte manier bijgehouden worden.
 • Samen met Christine volg je de boekhouding nauwkeurig op. Binnen het netwerk van Gent Samen Solidair zijn er mensen bij wie je terecht zou kunnen voor vragen hieromtrent.
 • Dit werk vraagt gemiddeld 2 à 4 u per week. Je kan zelf beslissen beslissen wanneer je dit doet, na afstemming met De Rode Lotus zelf natuurlijk.

Vaardigheden / vereisten

 • Sterk zijn in administratie
 • Een zeer goede kennis Nederlands
 • Een onwrikbaar geloof in de kansen die een project als dit biedt.
 • Kunnen samenwerken met andere vrijwilligers.
 • Flexibele ingesteldheid
 • Bijkomende vereiste: een uittreksel uit het strafregister van max. 1 maand oud (het vroegere “Bewijs van goed gedrag en zeden) : Model 2. Dit kan dit kosteloos online aanvragen bij Stad Gent.

Wat bieden we?

 • Je komt terecht in een organisatie en netwerk dat reeds gedurende vele jaren ervaring heeft in het ondersteunen van nieuwkomers. Een vrijwilliger/coördinator is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Op die manier is er informele opvolging.
 • De Rode Lotus maakt deel uit van het netwerk Gent Samen Solidair en krijgt via deze weg op regelmatige basis vormingsaanbod dat – bij nood en interesse – ook openstaat voor vrijwilligers van De Rode Lotus.
 • De vrijwilligersploeg van De Rode Lotus is een hartelijke groep mensen die ook graag eens samen een potje koffie/tasje thee drinkt. Die informele dankbaarheid en samenwerking warmt je meteen op.

 

Interesse?

Stuur een mailtje naar derodelotus@outlook.com, met vermelding ‘vrijwilliger boekhoudhulp’.

Bellen naar Christine kan ook: 0479 79 89 69.

Een antwoord op

Veelgestelde vragen

Het bieden van noodhulp is een fundamentele pijler van de deelorganisaties. Maar het opzetten van nieuwe projecten die toewerken naar een structurele oplossing vinden we minstens even belangrijk. Zolang het nodig is zetten we in op het aanbieden van individuele noodhulp, toch wordt dit steeds ingebed in een breder ondersteuningskader.

Gent Samen Solidair vzw en Kras vzw werken hiervoor samen met Stad Gent. Via volgende link vind je snel welke dienst er in jouw buurt is: voedselhulp in Gent. 

We gaan er absoluut niet mee akkoord dat mensen die beroep doen op (nood)hulp worden gezien als sukkelaars. Integendeel. Telkens opnieuw ontmoeten we zeer veerkrachtig, talentrijke mensen die mee willen bouwen aan een solidaire maatschappij. Veel van de mensen die hulp ontvangen, geven ook veel. Vaak zijn ze ook zeer actief als vrijwilliger.

In samenwerking met heel wat partnerorganisaties ijveren we voor een rechtvaardige wereld. Sommige campagnes trekken we mee zelf; bij andere sluiten we aan.

Wil je meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

We houden je op de hoogte van onze projecten, onze (net)werking, overleg met de overheid en allerlei belangrijke informatie.